Newsflash sanatate

Somniferele se asociaza cu un risc crescut de deces

Medicamentele prescrise în mod curent pentru dormit se asociază cu un risc de deces de aproape patru ori mai mare decât la persoanele care nu iau astfel de medicamente, arată un studiu american publicat luni în BMJ OPEN, menţionat de APF. Somniferele mai determină, la cei mai mari consumatori, un risc crescut de cancer (+35%), adaugă autorii studiului. Medicamentele incriminate cuprind familia benzodiazepinelor, a non-benzodiazepinelor, barbituricele şi sedativele antihistaminice.

Citeşte mai departe...
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 

Prof. dr. Viorela Enachescu este urmatoarea personalitate medicala despre care veti citi in sectiunea Vox Medici. Sefa catedrei

14 din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie de la UMF Craiova se distinge prin faptul ca are trei specializari: medicina interna, gastroenterologie si medicina de familie.

Dr. Viorela Enachescu a avut ocazia sa se specializeze in Franta prin intermediul a doua stagii: in Gastroenterologie in Serviciul de Hepatogastroenterologie la Spitalul Purpan, Toulouse, Franta, sub conducerea d-lui profesor Jean Pierre Pascual, iar altul in Serviciul de Hepatogastroenterologie, Spitalul Hautepierre, Strasbourg, Franta, sub conducerea d-lui profesor René Bawmann.

Printre premiile pe care le-a castigat se numara cel al Societatii Franceze de Radiologie-Premiul "Jacques Sauvegrain" si cel al Societatii Romane de Ultrasonografie in Medicina si Biologie- Premiul "Gheorghe Jovin" pentru activitatea desfasurata in invatamantul in ultrasonografie.

Cititi astazi, 16 septembrie, mai multe despre medicul craiovean in sectiunea Vox Medici.

Pana acum PaginaMedicala.ro v-a prezentat povestea a 23 de personalitati medicale care sunt considerate elite in domeniul in care activeaza si care duc cu mandrie numele Romaniei peste hotare, facand intr-adevar cinste tarii noastre. Printre povestile pe care le puteti citi in Vox Medici se numara cea a prof.dr. Carmen Ginghina, a prof.dr. Ioanel Sinescu, a prof.dr. Vasile Astarastoae, a prof.dr. Florian Popa, a prof.dr. Vladimir Belis sau cele ale academicienilor L.M. Popescu, Constantin Popa si Constantin Ionescu Targoviste.

 

Imagini cu relatarea “Prof.dr. Viorela Enachescu, in sectiunea Vox Medici” recomandate de GOOGLE Images!!!

Panou publicitar

Ultimele anunturi medicale

Ultimele anunturi sanatate

>> Diverse crom.ro - Prof.dr. Viorela Enachescu, in sectiunea Vox Medici

Google+
Google+