Newsflash sanatate

FMI decide cand platim la medic

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale au finalizat normele de aplicare a sistemului coplăţii la medic. În acest moment, proiectul de act normativ este discutat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Până pe 15 aprilie ar trebui dată o ordonanţă de urgenţă de modificare a coplăţii, pentru a deveni aplicabilă.

Citeşte mai departe...
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Plafusul

Sus

Cei mai multi dintre

bebelusi se nasc cu platfus, iar talpa piciorului se arcuieste pe masura ce cresc. Totusi, la unii copii, talpile raman plate chiar si dupa trecerea timpului. De asemenea, parintii observa, de cele mai multe ori ca micutii lor au glezne slabite care par sa se intoarca spre interior, din cauza formei talpilor. De obicei, platfusul nu reprezinta o problema grava de sanatate, iar medicii considera ca tratamentul este necesar doar cand mersul devine dureros.

Specialistii nu recomanda nici macar incaltamintea speciala intrucat s-a dovedit ca aceasta nu influenteaza dezvoltarea arcului din talpa. Desi unii parinti afirma ca micutii lor sunt mai neindemanatici la anumite exercitii fizice decat altii, doctorii nu interzic activitatile sportive ale acestora. In anumite situatii medicii ar putea recomanda utilizarea incaltamintei cu talonet.

Panou publicitar

Ultimele anunturi medicale

Ultimele anunturi sanatate

>> Diverse crom.ro - Probleme ortopedice intalnite la copii

Google+
Google+