Newsflash sanatate

Cardul de sănătate şi reţetele electronice, obligatorii din 1 ianuarie

 Cardul de sănătate şi reţetele electronice vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2013. Cardul (CEAS) reprezintă un instrument la purtător pentru identificarea pacientului în sistemul naţional de asigurări sociale de sănătate şi permite decontarea serviciilor medicale reale efectuate de către acesta.  

'Implementarea Cardului este încă un pas important în reformarea sistemului românesc de asigurări sociale de sănătate, prin îmbunătăţirea serviciilor medicale şi farmaceutice, precum şi prin creşterea transparenţei şi diminuarea fraudei la nivelul serviciilor medicale. Sistemul este construit pe platforma Sistemului Informatic Unic Integrat şi completează Reţeta Electronică, sistem deja utilizat şi care va deveni obligatoriu de asemenea tot de la 1 ianuarie 2013', a explicat preşedintele CNAS, dr. Doru Bădescu, cu ocazia implementării sistemului la Arad. 

Citeşte mai departe...
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Un numar de 14 copii de la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol au inceput sa se simta rau, sambata

dimineata, si se presupune ca ar fi vorba despre o toxiinfectie alimentara, conform Agerpres.

Seful Directiei Judetene de Sanatate Publica (DJSP) Constanta, dr. Constantin Dina, a explicat ca unii dintre cei 14 copii acuzau stari de greata, altii aveau diaree, vomau, doi micuti avand febra de pana la 38 de grade. Potrivit lui Dina, in prezent, mai multi dintre ei nu mai au starile respective, specifice toxiinfectiei alimentare, simtindu-se bine din punct de vedere medical.

"Am trimis si un medic infectionist acolo. Nu a fost necesara transportarea pacientilor la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta", a mentionat reprezentantul DJSP.

Conform acestuia, echipe ale DJSP au fost trimise la sanatoriu pentru a face o verificare a conditiilor igienico-sanitare si pentru a efectua o ancheta epidemiologica menita sa stabileasca ce anume au consumat copiii si care ar putea fi cauza bolii.

"Se recolteaza probe de la personalul sanatoriului, de la copii, de pe suprafetele unde s-a lucrat cu hrana, din alimentele care pot fi pastrate timp de 48 de ore", a afirmat dr. Dina, mentionand ca in urma rezultatelor de laborator si ale anchetei epidemiologice se poate trage o concluzie referitor la cele petrecute.

Dr. Constantin Dina a declarat ca cei 14 copii sunt internati la Sanatoriul Balnear de Recuperare Techirghiol impreuna cu parintii si ca, imediat dupa ce acestia au inceput sa se simta rau, conducerea unitatii medicale a informat DJSD si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta.

Imagini cu relatarea “14 copii de la Sanatoriul Techirghiol, suspectati de toxiinfec...” recomandate de GOOGLE Images!!!

Panou publicitar

Ultimele anunturi medicale

Ultimele anunturi sanatate

>> Diverse crom.ro - 14 copii de la Sanatoriul Techirghiol, suspectati de toxiinfectie alimentara

Google+
Google+